Ako si vybrať parfum podľa osobnosti? Myslite na tieto detaily

Ako si vybrať parfum podľa osobnosti? Myslite na tieto detaily>

Parfum môžete vyberať podľa viacerých parametrov. Okrem zloženia, značky alebo ceny by ste mali myslieť aj na svoju osobnosť, ktorú dokáže správna vôňa skvele podčiarknuť. Aké parfumy sú pre vás tie najlepšie? Pripravili sme pre vás tipy, ktoré vám pomôžu zvoliť ten najlepší produkt pre seba alebo svojho blízkeho na základe osobnostných typov.

Kvetinové vône sú ideálne najmä pre ženy

Patria medzi najobľúbenejšie na trhu a môžete ich kúpiť samostatne alebo v kombinácii s ťažšími zložkami, ako sú pačuli, koža alebo vanilka.

Sladké kvetinové arómy sú vynikajúce pre optimistické a spoločenské osobnosti, ktoré majú vycibrený vkus a sú perfekcionistami. Sú tiež ideálne pre tých, ktorí sú priamočiari, citliví a skromní.

Kvetinové parfémy obvykle uprednostňujú ženy, ale to neznamená, že si ich muži nemôžu vybrať. Práve naopak. Očakáva sa však, že väčšina kvetinových vôní bude doplnená o iné, ťažšie alebo orientálne zložky.

Medzi obľúbené pánske kvetinové parfémy patria:

Ženy si môžu vyberať napríklad z týchto parfémov:

Orientálne vône pre tých, ktorí milujú slnko

Milovníci orientálnych vôní sú okázalí, romantickí, vášniví a zmyselní. Okrem toho sú známi tým, že sú veľkorysí, výreční, extrovertní a láskaví. V parfumoch obvykle hľadajú tóny ťažších voňavých drevín, vanilky, kadidla, sladkého tabaku, medu a tropických kvetov.

Na rozdiel od kvetinových aróm orientálne vône milujú obe pohlavia. Keďže sú však ťažké, sú ideálne skôr na večerné nosenie. Navyše si treba dávať pozor na množstvo použitého parfému. Príliš veľa parfému by mohlo pôsobiť nepríjemne a viesť k bolestiam hlavy.

Rada odborníka

Milujete orientálne vône a chceli by ste ich nosiť aj počas dňa? Pri nákupe hľadajte parfémy, ktoré v zložení obsahujú nielen ťažšie tóny vanilky, kože alebo tabaku, ale aj jemnejšie vo forme citrusov a kvetov.

Ak hľadáte pánske orientálne parfémy, odporúčame tieto:

Naopak, ženám sa budú páčiť tieto vône:

givenchy-pi-toaletna-voda

Ovocné tóny pre sebavedomých dobrodruhov

Ovocné tóny sú výbornou voľbou pre veselých ľudí so sebavedomou, dobrodružnou a excentrickou osobnosťou. Kvalitný parfém dokáže opantať ich zmysly a podporiť dobrú náladu.

Bežnou súčasťou ovocných parfémov sú zložky ako marhule, slivky, broskyne, karamel, koňak a čokoláda. V niektorých produktoch sa objavuje aj pikantná vanilka alebo škorica, ktoré zabezpečia, že vašu vôňu zacíti každý aj z diaľky.

K ovocným parfumom spravidla inklinujú ženy, ale keď sú doplnené o korenisté tóny, stávajú sa výbornou voľbou aj pre mužov. Sú pomerne univerzálne, môžete ich nosiť počas dňa aj noci.

Medzi populárne pánske ovocné parfémy patria:

Ovocné tóny nájdete aj v dámskych parfumoch, ako sú napríklad:

Citrusové arómy pre usmievavých optimistov

Citrusové arómy, rovnako ako ovocné a orientálne, sú vhodné pre obe pohlavia. Zvyčajne si ich vyberajú bystrí a optimistickí ľudia, ktorí netúžia po vášnivých a romantických tónoch. Parfémy totiž symbolizujú skôr čistotu a sviežosť než zvodné tajomstvá a intimitu.

Parfémy s citrusovými zložkami sú ideálne na denné nosenie, najmä počas jari a leta. Keď sú však doplnené o korenie alebo pačuli, majú oveľa výraznejší a silnejší efekt a môžu sa aplikovať aj na jeseň či v zime.

Zaujímavosť

V zložení citrusových parfémov sa najčastejšie nachádza limetka, citrón, pomaranč, neroli, bergamot a pomarančový kvet.

Z citrusových parfumov sú pre mužov ideálne tieto:

Pre ženy by ste mali vybrať tieto:

lancome-la-vie-est-belle-parfumovana-voda

Zemité tóny pre intelektuálov

Vôňa bylín, levandule, mäty, machu, listov a zelene. Presne to charakterizuje zemité parfémy, ktoré sú inšpirované lesmi, lúkami a prírodou okolo nás. Najlepšie sú pre tých, ktorí dbajú na svoj vzhľad a vždy sa snažia o dokonalosť. Následne potešia aj introvertné osoby, ktoré trávia veľa času premýšľaním.

Zemité parfémy bývajú ťažšie, no vďaka obsahu bylín, ktoré ich zjemňujú, sú vhodné aj na denné nosenie.

Zaujímavosťou je, že k zemitým tónom inklinujú spravidla staršie osoby. Len málokedy oslovia mladé generácie, ktoré dávajú prednosť okázalým a výrazným vôňam.

Z pánskych parfémov, ktoré aktuálne nájdete na trhu, patria k zemitým:

Ženám sa zase budú páčiť tieto parfémy: