Parfumy podľa znamenia: Ktorý je pre vás ten najlepší?

Parfumy podľa znamenia: Ktorý je pre vás ten najlepší?>

Máte pred sebou nákup parfému a neviete si vybrať zo širokej ponuky? Pomôžte si znamením zverokruhu. Tento detail o vás dokáže prezradiť oveľa viac, než by ste si na prvý pohľad mysleli, a zjednoduší vám výber najlepšej vône. Ktoré parfumy sú pre vás najlepšie na základe vášho horoskopu? Inšpirujte sa našimi tipmi.

Baran (21.3. – 20.4.)

Baranom vládne červená planéta Mars, s ktorou sa spája oheň, energia a vášeň. Ľudia narodení v tomto znamení sú prirodzení vodcovia. Vo svojej práci sú sústredení a motivovaní, vďaka čomu dokážu dotiahnuť každý projekt do úspešného konca. 

Všetky tieto detaily sú kľúčové pri výbere parfumov, ktoré by mali byť pikantné a výrazné. Ideálne je siahnuť po drevitých a ambrových vôňach s mierne osviežujúcimi citrusovými tónmi.

Ženy by sa okrem toho mohli poobzerať aj po ťažších dámskych parfémoch, ktoré dopĺňajú jemné kvetinové tóny.

Býk (21.4. – 21.5.)

Býkom, ktorým vládne Venuša, sa páči všetko, čo pôsobí bohato a rozprávkovo. Vo všeobecnosti uprednostňujú drevité a zemité vône s veľkou dávkou santalového a cédrového dreva.

Zároveň je dôležité pamätať na to, že obdobie Býka je uprostred jari. Toto príjemné ročné obdobie výrazne ovplyvňuje výber parfumu a spôsobuje, že mnohí ľudia v znamení Býka siahajú aj po jemnejších kvetinových tónoch a vôňach s veľkou dávkou vanilky.

Zaujímavosť

Býci milujú krásne flakóny, čo je dôvod, prečo ich pri výbere často motivuje nielen samotná vôňa, ale aj balenie, v ktorom sa predáva. Tu si však treba dávať pozor. Pekný zovňajšok ešte nemusí znamenať príjemný a kvalitný parfum.

Blíženci (22.5. – 21.6.)

Blíženci sú známi tým, že majú dve silné osobnosti. Parfum preto musí byť zaujímavý, prepracovaný a netradičný. Z jednotlivých zložiek najmä prevládajú:

  • energizujúce citrusy,
  • výrazné kvety.

Naopak, Blíženci by sa mali vyhýbať mdlým a príliš sýtym drevitým vôňam. Takéto dámske a pánske parfémy by ich osobnostiam vôbec nesedeli. Nedokázali by ich správne podčiarknuť, na rozdiel od sladkých aróm, ktoré ich vedia tiež upokojiť a zlepšiť im náladu.

Rak (22.6. – 22.7.)

Raci sú veľmi emocionálni a intuitívni. Parfém, ktorý si vyberú, by preto mal byť upokojujúci, no zároveň silný. Najvhodnejšie sú jemnejšie kvetinové alebo výraznejšie citrusové tóny, prípadne je dobré zvážiť ich kombináciu.

Pre ženy v znamení Raka je výbornou voľbou parfum Chanel Les Eaux de Chanel Paris, ktorý kombinuje drevito-kvetinové zložky.

Lev (23.7. – 23.8.)

Lev je jedným z najtemperamentnejších znamení zverokruhu. Je charakteristický tým, že má sklon k luxusu a inklinuje k sýtejším a tajomnejším arómam

Ak ste sa narodili v tomto znamení, alebo len hľadáte darček pre známeho, stavte na orientálne vône s intenzívnymi tónmi

  • vanilky, 
  • korenia,
  • citrusov. 

Uvidíte, že touto kombináciou nespravíte chybu.

Panna (24.8. – 23.9.)

Ľudia narodení v znamení Panny sú perfekcionisti vo všetkých oblastiach života. Svoj pokoj nachádzajú v organizácii, poriadku a čistote. Zvyčajne sú rozvážni, čo ovplyvňuje aj ich výber vône. 

Panny priťahujú pánske a dámske parfumy s jemnými kvetinovými a zemitými tónmi, ktoré pripomínajú harmonickú atmosféru lesa. 

Naopak, ak si Panny chcú byť isté, že si vyberú správne, mali by sa vyhýbať silným orientálnym a korenistým vôňam.

vona parfemu

Váhy (24.9. – 23.10.)

Váhy túžia po vyváženom a harmonickom živote. Snažia sa robiť správne rozhodnutia, kvôli čomu sa často zdajú byť nerozhodné a neisté. Toto platí aj pri výbere vône. Osoby narodené v tomto znamení si často nevedia vybrať správne a nad nákupom premýšľajú veľmi dlho.

Ak je vaším znamením Váhy a netušíte, ktorá vôňa je pre vás ideálna, vychádzajte zo svojej povahy a energie. Tá je ľahká, pozitívna a jasná, čo vám môže veľmi jednoducho napovedať, že ideálnou voľbou budú výrobky, v ktorých prevládajú ovocné tóny.

To však nie je všetko. Okrem toho netreba zabúdať, že vaše znamenie ovplyvňuje Venuša. Máte preto tendenciu byť romantikmi, čo vás prirodzene ťahá aj k drevitým, citrusovým a zemitým vôňam.

Škorpión (24.10. – 22.11.)

Škorpióni sú síce emocionálni, ale zároveň mimoriadne inteligentní. Práve preto potrebujú parfumy, ktoré podčiarknu ako ich vášeň, tak aj silu, motiváciu a cieľavedomosť. Všetko toto spĺňajú sýtejšie drevité vône s jemnými tónmi:

  • citrusov,
  • slaného morského vánku.

Tip

Pre ženy v znamení Škorpióna je perfektnou voľbou parfum Giorgio Armani Acqua Di Gio Pour Femme. Tá v sebe kombinuje sýty santal, ťažšie pižmo a jemné morské tóny. Z pánskych parfumov je zas ideálny Giorgio Armani Prive Vetiver Babylone, v ktorom sa kombinujú ako drevité, tak aj citrusové zložky.

Strelec (23.11. – 21.12.)

Strelci milujú skúšať niečo nové a neboja sa vystúpiť z davu. Sú to spravidla extroverti, ktorí neustále riskujú a majú sklon k dobrodružstvám. Parfém pre nich by preto mal byť hravý, optimistický a charizmatický. V praxi to znamená, že pri nákupe by sa mali zamerať najmä na citrusové, pikantné a drevité tóny.

Kozorožec (22.12. – 20.1.)

Kozorožci sú jedným z najviac emocionálne vyrovnaných znamení. Sú charakteristickí tým, že sú ambiciózni a cieľavedomí. Mnohí majú sklon k zaujímavým bylinkovým a kvetinovým vôňam, no nepohrdnú ani sýtejšími zemitými arómami.

V oblasti vôní sú Kozorožci spravidla nenároční. Namiesto prekombinovaných parfémov dávajú prednosť priamočiarym vôňam, ktoré sa skladajú len z niekoľkých zložiek.

Vodnár (21.1. – 19.2.)

Vodnári majú hlavu v oblakoch. Milujú snívať, ale keď sa vrátia nohami späť na zem, sú výborní vo vedúcich pozíciách. Práve to je dôvod, prečo sú pre nich ideálne ťažké vône s intenzívnymi drevitými alebo jantárovými tónmi.

Ženy v znamení Vodnára môžu siahnuť po parfume Paco Rabanne Ultraviolet. Muži si zas z tejto edície môžu vybrať vôňu Paco Rabanne Ultraviolet Man

paco rabanne ultraviolet parfum

Ryby (20.2. – 20.3.)

Toto vodné znamenie zverokruhu je emocionálne a empatické, vyznačuje sa umeleckou energiou a má slabosť pre more. Parfém pre Ryby by preto mal obsahovať morský podtón, skombinovaný so sladkým ovocím a jemnými kvetmi. Okrem toho sú vhodné aj mierne korenisté arómy, ktoré sa Rybám odporúča nosiť vo večerných hodinách.